Frizura je značajan detalj na svakoj ženi, naročito kada je reč o stajlingu na venčanju. Dobra frizura na mladi je više od ukrasa, to je znak stila i stava.

Izboru frizure treba prići pažljivo i razmotriti različite opcije. Prava frizura je ona koja najbolje ide uz vašu ličnost.

U skladu sa venčanicom

Možda najbitnija stvar kod izbora frizure je da se uklapa sa stilom venčanice. Frizuru treba da izaberete odmah nakon izbora venčanice kako biste imali dovoljno vremena za probu kod frizera. Frizuru treba izabrati i prema obliku glave i prema ukrasima koje planirate da stavite (veo, šešir, venčić, šnalice). Niske punđe, koje su vrlo aktuelne poslednjih godina, uklapaju se sa većinom modela venčanica, ali su posebno zgodne za one sa golim leđima i ramenima. Takođe, lepo će se uklopiti sa modelima koji imaju čipkane detalje na ramenima i bretele. Pletenice su se vratile u modu jer veoma dobro stoje mladama koje imaju izvučene pramenove.

Frizura Pletenice

Pletenice su vrlo zahvalne jer su stabilne i takve frizure dugo traju. Mlade koje imaju baš dugu kosu obično se odlučuju za raskošne lokne ili indijsku kiku. Visoko podignuta kosa je pogodna za haljine sa velikim dekolteom. Lepršavi uvojci su vrlo privlačni i dobro se slažu sa haljinama koje su bogate i raskošne. Ako se odlučite za venčanicu na jedno rame, odgovaraće vam nisko podignuta kosa sa loknama koje padaju sa suprotne strane. Ukoliko je vaša venčanica sa čipkastim detaljima na leđima, a kosa puštena, pomerite je na jednu stranu.

Pripremite kosu za frizuru za venčanje

Bez obzira da li je kosa duga ili kratka, tretirana ili ne, treba joj priprema za frizuru za venčanje. To je posebno važno da bi kosa bila dovoljno jaka i izdržala izabranu frizuru ceo dan. Ukoliko je kosa tanja frizeri uglavnom predlažu da je skratite koliko možete. Pre pravljenja frizure je potrebno ofarbati se ili izvući pramenove ako to inače činite. Uz to su uglavnom neophodna i kvalitetna pakovanja ili specijalni tretmani kose, kao što je botoks, koji će joj dati snagu i elastičnost. Skraćivanje krajeva je podrazumevajuće. Na kvalitet kose naročito dobro utiče ishrana bogata vitaminima B grupe, pa obratite pažnju i na taj detalj.

Zakažite probu frizure

Većina frizera sugeriše da pre večanja napravite probnu frizuru kako biste se uverili u to kako vam stoji i slaže li se zaista sa vašom venčanicom. Ono što je tu naročito dobro je što detalje na frizuri tako možete menjati i prilagođavati svojim prohtevima, a loše što vas to dodatno košta.

Ukoliko ste skroz sigurni u svoj izbor frizure jer ste već imali iskustva sa njom, možete probu frizure i preskočiti.

Ukrasi za kosu

Na tržištu možete naći ogroman broj različitih ukrasa za kosu koji odgovaraju različitim stilovima. Možete ih potražiti i u salonima venčanica, ali i u buticima i prodavnicama nakita.

Najčešći izbor ukrasa za kosu su dugački veštački umetci od prirodne dlake, veo, šešir, tijara, veliki cvetovi koji se kače sa strane i razne šnalice sa cirkonima, štipaljke i ukosnice. Izbor detalja treba da zavisi od stila venčanice, oblika lica i šminke mlade. Poslednjih godina je vrlo aktuelan detalj venčić od prirodnog cveća koji se najbolje slaže sa lepršavim talasima i pletenicama.

Splav Akapulko je prava pozornica za vaš stil i lepotu. Pozivamo vas da nas posetite na Dunavskom keju u Zemunu i uživate u prelepoj terasi sa pogledom na Kalemegdan. Spremni smo da izađemo u susret vašim željama kako biste imali venčanje iz snova. Za sve informacije i zakazivanje sastanka sa menadžerom Jovicom Lisaninom pozovite telefon: 063 22 01 11.