Problemi na svadbiProblemi na svadbi

Koji sve problemi na svadbi mogu da vas zadese a da niste ni razmišljali o njima.

Organizovanje venčanja je lep i kreativan period u životu svih mladenaca, ali i period koji obiluje stresom. Potrebno je uskladiti ukuse partnera i onda naći sve potrebne stvari koje će svadbu činiti nezaboravnom. Stres i veliko uzbuđenje učine svoje, pa mladenci neretko zaborave na neke finese ili čak stvari koje su bile na početku ček liste. Pored zaboravljenih stvari, tu su i potpuno neočekivana dešavanja koja je nemoguće predvideti, a mogu da vas izbace iz takta. Menadžer splava Akapulko Jovica Lisanin nam otkriva koji su to najčešći problemi na svadbi koji vas mogu zadesiti.

Nisu došli gosti koji su obećali prisustvo

Kada ste razgovarali sa zvanicama poslednji put, sve je bilo u redu i čak su bili vrlo uzbuđeni što će prisustvovati vašem posebnom danu. Ali u poslednjem momentu, kada ste već prijavili restoranu krajnji broj zvanica, oni su vam odjavili prisutvo. Drastičnija varijanta je kada se gosti na svadbi uopšte ne pojave iako su potvrdili svoj dolazak.

Dobili ste neočekivan poklon za svadbu

Danas uglavnom gosti na svadbama donose koverte. Smatra da je za mladence to najprijatniji poklon za svadbu zbog povećih troškova. Ipak, na skoro na svakoj svadbi možete zapaziti da je neko od gostiju iznenadio mladence neočekivanim poklonom. Iako pravite svadbu u finom restoranu, može se desiti da vam rođak donese prase na ražnju sa sve jabučicom. Objašnjenje će biti da je to stari običaj koji oni poštuju.

Gosti na svadbi su se posvađali

Svađe među gostima na svadbi uopšte nisu retkost. Posebna atmosfera, alkohol i masa ljudi stvore nekada naelektrisanje pa se gosti na svadbi zamere, u retkim situacijama i potuku. To nisu stvari koje treba da vas izbace iz takta. Svadba je za sve goste događaj pod velikim emotivnim nabojem. Svako je odgovoran za svoje ponašanje, i mladenci takve pojave ne treba da doživljavaju lično.

Venčanica je isflekana

Vencanica isflekanaUkoliko se isti dan pravi crkveno venčanje, valjalo bi posebnu pažnju obratiti na sveće i vino kao potencijalne izvore fleka. Sveće bi trebalo obložiti nekom tkaninom i posebno paziti na pravo držanje, naročito ako vaša idealna venčanica ima žipon. Fleke od crnog vina se teško skidaju, što je posebno nezgodno ako je venčanica iznajmljena. Može se desiti da vam u salonu za iznajmljivanje venčanica prilikom vraćanja dodatno naplate oštećenja.

Kum kasni na venčanje

Uloga kuma na venčanju je posebno bitna i on je u našoj kulturi više od svedoka koji se potpisuje u matičnim knjigama. Kumova dužnost je da čuva burme pre samog čina venčanja i da pruži psihološku podršku mladencima. Zato kašnjenje kumova na venčanju može da stvori mladencima naglašenu nervozu i nesigurnost. Ipak, treba se setiti da taj mali gaf može biti izazvan dugotrajnim traženjem parkinga ili gradskom gužvom.

Zaboravili ste burme

Zaboravljene burme, bilo kod kumova ili mladenaca često zahtevaju izvesno pomeranje ceremonije venčanja. Uz to moguće je negodovanje matičara i porodice. No, to je samo jedna od sitnica koje će se nakon svadbe prepričavati sa osmehom.

Problemi na svadbi se rešavaju na licu mesta

Većina problema, koji mogu da se dese i da mladencima izgledaju veliki kao kuća, mogu se uspešno rešiti u dogovoru sa osobljem restorana u kome se pravi svadba. Ljubazno osoblje splava Akapulko će vam vrlo rado izaći u susret ukoliko imate bilo kakav problem prilikom svadbene proslave. Zbog dugogodišnjeg iskustva, uigran tim konobara i menadžera zna kako neugodne situacije mogu da se reše na šarmantan način.