Saveti za venčanjeVenčanjaNe zaboravite na dan venčanja

U ovom tekst daćemo vam par saveta šta da ne zaboravite na dan venčanja. Organizacija venčanja ume da bude veoma naporna, naročito zbog velikog broja detalja koje treba da imate u vidu. Predlažemo vam da napravite dva spiska koja će vam koristiti tokom priprema. Na prvom navedite sve krupne stavke sa cenama i obavezama koje imate oko njih (izbor restorana, venčanice, muzike i slično). Na drugi spisak stavite sve male stvari koje ne želite da zaboravite na samom venčanju ili neposredno pre njega. Mi vam skrećemo pažnju na
nekoliko sitnica koje se često zaborave.

Dobro se naspavajte i potražite pomoć

Predlažemo vam da na dan venčanja pomerite alarm na telefonu za koji sat kasnije i da se dobro naspavate. Samo tako ćete imati sasvim dovoljno energije da uživate u divnom danu pred vama. Ako to znači da ne možete da postignete sve oko priprema za ceremoniju što ste planirali za taj dan, potražite pomoć prijatelja ili rođaka. Kad ako ne sad. Verovatno će se svi vrlo rado odazvati jer se sve odvija u veseloj atmosferi.

Ne zaboravite na dan venčanja rezervne cipele

Rezervne cipele na venčanjuPonesite rezervne cipele u koje ćete se preobuti ukoliko budete imali problem sa žuljevima. Za mlade je poželjno da su cipele za zamenu ravne i vrlo udobne, kao na primer baletanke. Ispod dugačke venčanice se verovatno neće primetiti da ste se preobuli, a vama će biti mnogo lakše nego na štiklama. Moći ćete lepo da se krećete i da igrate bez problema na vašem venčanju.

Nabavite fiksator za šminku

Fiksator za šminku je veoma zgodna stvar, naročito ako pravite letnju svadbu. Nekada će vam profesionalni šminkeri i sami ponuditi da vam stave fiksator. Ali ako to nije slučaj i ukoliko se sami šminkate, setite se da je vrlo moguće da će se šminka skidati od znoja, vetra ili vaših nesvesnih pokreta rukama. Fiksator je dostupan po pristupačnim cenama i većini parfimerija.

Prihvatite odnose među zavnicama

U nekim slučajevima odnosi među rodbinom ili prijateljima umeju da naprave glavobolju. Rodbina koja godinama ne govori ili poznato ponašenja samo jednog konfliktnog rođaka, ume da opterećuje nedeljama pre venčanja. Briga neće rešiti ništa, a vrlo verovatno da vi ne možete ništa učiniti da sprečite svađu među gostima. Zato se opustite i prihvatite to kao deo života i ovakvih dešavanja. Znajte, dešava se to i drugima.

Novac nije mera vrednosti

Iako danas svi mladenci priželjkuju novac kao poklon, kako bi smanjili pritisak na budžet za venčanje, nemojte se otperećivati pitanjima novca i vrednosti poklona tokom svadbe. Sem planiranih troškova, uvek ima i onih prikrivenih, manjih, koji povećavaju ukupan iznos. Ako budete razmišljali o tome, vaš najlepši dan će proteću pod opterećenjem. Opustite se i uživajte u proslavi.

Odvojite vreme za fotografisanje pre venčanja

Romantične mladenačke fotografije su prelepa uspomena sa venčanja i obično zauzimaju ključna mesta u albumu ili foto knjizi. Izdvojite vreme koje ćete pre svadbe provesti na fotografisanju u nekom lepom ambijentu sa detaljima koji odgovaraju vašem stilu.

Budite zadovoljni sobom

Perfekcionizam nije dobar pratilac venčanja. Stvari se ne odvijaju uvek onako kako ste zamislili jer i vaše zvanice nisu roboti. Da biste u potpunosti uživali u proslavi treba da budete zadovoljni stvarima koje ste organizovali i izveli. Ali isto tako treba da budete u miru sa onim što niste stigli da obavite.

Objavljivanje na društvenim mrežama

U današnje vreme veoma je popularno objavljivati fotografije sa izlazaka i privatnih proslava na društvenim mrežama. Nažalost, retko ko proveri da li je po želji domaćina i drugih prisutnih pre nego što se oglasi na mreži. Najbolje je da o tome imate jasan stav na samom početku proslave. Tako vam kasnije neće biti neprijatno ukoliko fotografije nekontrolisano izlaze na internet, a sa njima i vaša prvatnost.

Menadžer splava Akapulko Jovica Lisanin kaže da se često dešavalo da se mladenci sete stvari koje su zaboravili da ponesu ili izvedu pre svadbe i da im osoblje splava rado izlazi u susret. Ljubazno osoblje će se potruditi da svaki problem premosti na šarmantan i prijatan način, na zadovoljstvo mladenaca i njihovih gostiju. Najbitnije je da sa sobom ponesete lepo raspoloženje i optimizam, za ostalo ćemo se zajednički pobrinuti!