Proslava 18 rodjendanaProslava 18 rodjendana

Zašto je bitna proslava 18 rodjendana? Bitna je iz razloga što tada postajete punoletni i odgovorni za svoj život. Do sada ste bili zaštićeni, vaspitavani, školovani da bi ovog dana mogli samostalno da zakoračite u svet i osnujete vlastitu porodicu.

Vaši roditelji mnogo emotivnije gledaju na taj dan. Oni tad mogu da vide kako su vaspitali svoje dete. Dal je ono sposobno da se upusti u životne izazove na jedan zdrav način ili ne. Naravno, za naše roditelje mi ćemo ceo život biti deca, nemojte da vas to nervira to je jednostavno tako.

Zašto se uopšte slave rodjendani?

Rodjendan je dan kada ste se pojavili na ovom svetu. Dan kada je istrajnost nebrojenih generacija u pronalaženju partnera, radjanju i uzgoju dece, dovela do vas. Iako u sebi nosite vidljive i nevidljive deliće njihovih bića, rodili ste se kao izuzetna i jedinstvena osoba, po svemu drugačija od svih ostalih ljudi na planeti. Pa prema tome, vaš rodjendan je izuzetan dan i veliki dogadjaj.

Rodjenje je vaš početak. To je prilika za život i mogućnost da ispunite svoju jedinstvenu misiju. Rodjendan se pamti kao veliki dogadjaj, a veliki dogadjaji takve vrste se proslavljaju.
Tako zaključujemo da rodjendani zahtevaju proslavu – a znamo da proslave iziskuju organizaciju. Proslava 18 rodjendana, treba da se proslavi na poseban način.

Gde i kako organizovati 18. rodjendan

Broj 18 nije «okrugla cifra», pa ipak, tog dana vaš status se menja: zakon vam dozvoljava da se venčate, glasate na izborima, kupujete alkoholna pića i sami preuzimate odgovornost za svoje postupke. Zato i ima logike proslaviti svoje punoletstvo kao čovek – u pravom smislu te reči.

Ali kako proslaviti 18. rodjendan?

Za to naravno da ne postoji jedan jedini recept koji bi važio za sve ponosne osamnaestogodišnjake. Uostalom, kakva će vaša proslava biti zavisi od dosta faktora, kao što su:

– Godišnje doba
– Mesto stanovanja
– Raspoloživost prostora koji su pogodni za proslave
– Broj osoba sa kojima želite podeliti radost
– Raspoloživa novčana sredstva
– Lične rodjendanske želje i prohtevi

Pa, evo nekoliko kul ideja:

Proslava 18. rodjendana – Ideja I

Ako ste na školovanju daleko od kuće i tog dana ne računate na podršku svojih roditelja, može sami organizovati nezaboravnu zabavu s prijateljima, s vrlo skromnim novčanim iznosom. Kada se govori o letnjim danima, povedite, na primer, najbolje prijatelje na izlet u prirodu. Vozite svi zajedno bicikl ili rolere, pa kada se umorite, ožednite i ogladnite, počastite društvo koka kolom i omiljenom fast food hranom. Posle toga, u nekoj trafici, umesto rodjendanske torte zasladite se Mars, Twiks, Snickers ili Eurocrem blok čokoladicom.

Ako vam je rodjendan u zimskim mesecima, možda u blizini imate gde da s odabranim društvom odete na klizanje. Ponesite ranac, u njemu termos flašu, a u njoj čaj. I u ovom slučaju ne zaboravite na poslastice.

Proslava 18 rodjendana – Ideja II

Još jednostavnije. Potreban vam je samo najbolji drug ili drugarica i fotoaparat. Napravite kul fotografije kojima ćete ovekovečiti svoj 18. rodjendan. Na kraju dana, napravite jedan folder u koji ćete ih smestiti, a folder nazovite «Moj 18. rodjendan». Obavezno napravite i kopiju foldera, koju ćete čuvati na još jednom sigurnom memorijskom mediju.

Možda vam sada ne deluje tako, ali verujte da će vam jednog dana, kada zadjete u godine, biti veoma prijatno i drago da ih pogledate.

Proslava 18 rodjendana – Ideja III

Možete napraviti kućnu žurku. Klasično, ali ipak sasvim zadovoljavajuće. Ova vrsta proslave rodjendana, takodje, ne zahteva ogroman trošak. Dobra muzika, ukusni zalogaji, raznovrsna pića su sve što vam je potrebno za lepo rodjendansko veče.

Međutim, kućna proslava rodjendana ima dve mane:

1. Kada se završi za sobom ostavlja gomilu smeća i mnogo nereda.
2. Proslava u stanu s roditeljima (koji nemaju gde da odu te večeri)
obično nije baš toliko kul i po ukusu mladih.

Zato se radja sledeća ideja…

Proslava 18. rodjendana – Ideja IV

Proslava 18. rodjendana sa roditeljima u mirnom porodičnom okruženju. Pa oni su vas rodili, vi ste njihova dika i ponos, to treba da bude i njihova proslava.

Napravili su od vas čoveka, pa će začas mama napraviti rodjendansku tortu i sve moguće gurmanske specijalitete. Gomila sudova njoj nikada nije predstavljala problem, a kamoli sada kada je u pitanju 18. rodjendan.
Vrlo dobra ideja, ali moramo priznati da baš i nije na poseban način, pa da predložimo sledeću.

Proslava 18. rodjendana – Ideja V

Ako ste već počeli da razmišljate kao zrela osoba, verovatno da ćete za 18. rodjendan poželeti zrelu, ozbiljnu i posebnu rodjendansku proslavu. Proslavu na kojoj će biti sve vaše drage i važne osobe, a da pri tom svi u tome uživaju. Roditelji, sestra, brat, babe, dede, tete, teče, stričevi, strine, ujak i ujna, kum koji vas je krstio, kuma, pa njihova deca, svi vaši stari i novi drugari (izuzev onih sa fejsa), prvi komšija i naravno Vi.

Priznaćete da to baš nije lako organizovati, ali u današnje vreme – sve je moguće.
Ako vam kućni budžet dozvoljava, uz dogovor sa roditeljima, prepustite organizaciju drugima i svi zajedno proslavite vaš 18. rodjendan na splavu.

Pa zar ne bi zaista bilo kul?

Dopustite da organizujemo proslavu vaseg 18 rodjendana. Splav Akapulko, u Zemunu kod Hotela Jugoslavija organizuje sve vrste proslava, pa zašto ne bi i vašu? Kada njihovo iskusno osoblje već decenijama priredjuje nezaboravne večeri, uvek u korak sa svetskim trendovima, uz poštovanje tradicije.
Idealno rešenje za privatne proslave i sva porodična slavlja, ukoliko ste zainteresovani možete obaviti razgovor sa nama kontakt.