Spremate se za dan o kome mašta svaka devojka i želite da napravite savršen izbor? Od davnina mlada u venčanici treba da bude u svom najlepšem izdanju. Sigurno je da imate veliki broj dilema i da je pred vama teška odluka. Postoji veliki broj salona venčanica, ali i krojačkih salona, koji će vam obećati odličnu haljinu za manji iznos. Sledi vam izbor stila i kroja venčanice, kao i
prateće opreme. Imamo nekoliko saveta koji će vam malo olakšati potragu za idealnom venčanicom.

Pogledajte kako izgleda najlepša venčanica na svetu

Kupiti, šiti ili iznajmiti venčanicu?

Treba krenuti od toga da li venčanicu želite da sačuvate u ormanu ili mislite da bi vam samo skupljala prašinu. Neki broj žena će sa radošću pogledati svoju staru venčanicu i nakon deset-dvadeset godina, dok druge kreću od toga da se venčanica svakako ne nosi dva puta.

Kupovina haljine za venčanje

VenčanicaKupovina haljine za venčanje, naročito ukoliko je dizajnerska, može prilično da se odrazi na vaš budžet. Dobra strana je to što ste vi prva osoba koja je nosila tu haljinu, a ako je reč o unikatu, onda i jedina.

Ako ste rešili da šijete haljinu po svojoj zamisli ili prema fotografiji sa interneta, najbitnije je da imate pouzdanu krojačicu koja će ostvariti vašu zamisao. Naći dobru krojačicu stvarno nije lako. Mnogim damama kvare doživljaj brojne probe haljine koja je pripremi. Tada materijal još nije zašiven u potpunosti već ovlaš i još nije legao na svoje mesto. Potrebno je da imate veliko
poverenje u krojačicu, strpljenje prilikom predstavljanja svoje zamisli i optimizam. Kada venčanje prođe haljina u kojoj ste se udali će vam sigurno biti vrlo lepa uspomena.

Iznajmljivanje venčanice je verovatno danas najčešća opcija, koja ima brojne prednosti. To su nešto niži troškovi, mogućnost da haljinu probate na samom početku i da upoređujete kako vam stoji koji model. Takođe, neće vam kasnije zauzimati prostor u ormanu. Pažljivo izaberite salon jer je vaoma bitno da vam venčanicu dobro očiste i prilagode vašim merama. Raspitajte se na vreme o uslovima plaćanja i nadoknadi u slučaju da oštetite haljinu.

Izbor kroja

VencanicaNajčešći krojevi vančenica su: A linija, balska ili princeza, sirena, dvodelna, uzan i ravan kroj ili glamurozan kroj, koji uglavnom uži sa glamuroznim detaljima. A linija je kroj koji je veoma pogodan za svaki tip građe jer se lagano širi blizu prirodne linije struka. Balska haljina je klasična zbog korseta koji je vrlo elegantan. Ona je nešto masivnija i teža zbog više slojeva materijala i žipona. Sirena kroj se preporučuje za devojke koje imaju zavidnu liniju peščanog sata i uža ramena. Višedelne venčanice nisu tradicionalne i pogodne su za osobe koje vole smele i zanimljive (više scenske) krojeve. Uska i ravna venčanica je elegantna i pogodna za kombinovanje sa zanimljivim nakitom i velom.

Venčanice za trudnice

Ukoliko ste u drugom stanju može se reći da vam je izbor venčanice najteži. Treba skupiti energiju za obilazak većeg broja salona venčanica, butika ili krojačkih salona i radnji sa materijalom. Obilaske podelite u više dana i nađite osobu koja će vam praviti društvo i pomagati. Broj venčanica u salonima i buticima u koje možete da uđete se drastično smanjuje sa trudnoćom. Ipak, rešenje se uvek nađe. Što se tiče modela, najzgodnije su one haljine koje su uže u gornjem delu, a šire se lagano ispod grudi. To su haljine A kroja i veoma udobne rimljanke. Nedelju dana pred venčanje je najzgodnije da napravite poslednju probu.

Dodatna oprema

U nekim salonima venčanica dodatna oprema je uključena u cenu iznajmljivanja, a negde je to zasebna stavka. Tu najčešće spadaju: veo, suncobran, lepeza, bolero, kaputić, pojas, mašnice, ukrasi za kosu i rukavice. Neke dame će izabrati da kupe neki od detalja koji će im ostati suvenir sa svadbe.

Haljine za presvlačenje

U novije vreme su postale popularne haljine za presvlačenje u restoranu, nakon obavljene ceremonije venčanja. Na taj način mlada iznenadi zvanice svojom modnom transformacijom i pri tome se obično i lakše kreće nego u venčanici. Izboru haljine za presvlačenje se prilazi jednako ozbiljno kao i venčanci. Obično to bude neka laganija haljina koja je stilski povezana sa
venčanicom.

Popusti za venčanje slobodan termin u Avgustu

Splav Akapulko vam pruža romantično i moderno venčanje na obali reke, gde ćete zasijati u glavnoj ulozi. Da bi vam pomogli i uštedeli novac, organizovali smo sa našim partnerima popuste za mladence koji kod nas proslavljaju venčanje. Imamo jedan slobodan termin u Avgustu, javite se našem menadžeru Jovici 063 22 01 11. Profesionalan tim splava omogućava da potpuno uživate okruženi ljudima koji vas vole uz vrhunsku uslugu.