Vencanje na plaziVenčanje na vodiVencanje na plazi

Kada maštate o venčanju na plaži, zamišljate predivan pahuljasti pesak, lagani povetarac, miris prirode i zavodljiv krajolik. Ali jeste li ikada razmišljali o tome da u realnosti ne mora sve da ispadne baš tako romantično. Iako vencanje na plazi zvuči holivudski i asocira na Havaje, ono sa sobom nosi jedinstvene izazove i rizike, koji se moraju razmotriti tokom procesa planiranja.

Vencanje na plazi saveti

Zbog toga smo odlučili da vam damo neke korisne savete, kako bismo vam pomogli da se odlučite ukoliko imate ovakve planove. Vencanje na plazi zahteva odgovarajuće odevanje Ako želite da se venčate na plaži trebali bi da odaberete odgovarajući stil venčanice. Venčanica koja se proteže do zemlje, u princezinom stilu, otežava vam šetanje plažom i fotografisanje. U tom slučaju izaberite venčanicu od lagane, prozračne tkanine, kao što je pamuk ili til, da biste se lakše rashladili i sebi omogućili bolju slobodu pokreta. Vencanje na plazi podrazumeva opuštenu atmosferu, pa je možda najpametnije da odaberete kraću venčanicu.

Izbegavajte nošenje dugog vela. To će vam doneti mnogo problema na vetru i upropastiti fotografisanje. Šešir bi mogao da vam završi u vodi. Bolja alternativa je sveže cveće u kosi. Vencanje na plazi zahteva i odgovarajuću obuću. Štikle i pesak su poput ulja i vode, pa ih je nemoguće sastaviti. Dakle, odaberite obuću koja ne uranja u pesak. Možda je najbolje da kao pravi Havajci hodate bosi, ali retko ko je spreman da prihvati takav izazov. Ako žarko želite visoke potpetice, organizujte da vam na plaži obezbede drveno šetalište. To će vam omogućiti da izgledate ženstveno, ali i da se dobro uklopite u okolinu.

Medjutim, na plaži još uvek imate dosta ograničenja što se tiče odevanja i svih ostalih na venčanju: mladoženja, kum, kuma i svi svatovi.

Ostale nepogodnosti kod venčanja na plaži

1. Vremenske prilike

Kada planirate vencanje na plazi, veoma je važno razmišljati o vremenskim prilikama. Tako gledano, zimski meseci nisu ni malo povoljni za venčanje na otvorenom. Pa čak ni leto ne daje sve garancije da na dan vašeg venčanja zasigurno neće pasti pljusak. A tako nešto vam nimalo nije potrebno, jer bi zaista moglo da vam upropasti lepo osmišljen romantičan spektakl.

Sa druge strane, ni visoke letnje temperature možda neće biti povoljne za neke od vaših gostiju, pa čak ni za vas. Dakle, pre nego što odaberete dan za vencanje na plazi, morate se dobro informisati o vremenskim uslovima, da bi vaša svečana ceremonija od početka do kraja protekla u najboljem redu.

Imajte na umu da vam jači vetar može doneti dosta neprijatnosti, čak iako ne nosite veo. Vetar na plaži ume da nosi pesak, pa se vaša svadbena torta koja je iz najskuplje poslastičarnice izašla kao «Rokoko torta», može za tili čas pretvoriti u «Pesak tortu». Za tako nešto na kraju krajeva ne možete kriviti ni vetar, ni poslastičare, već samo sebe.

Trebate pronaći i odgovarajuće cveće. Toplota i direktna sunčeva svetlost neprijatelj su mnogim cvetovima. Za venčanje na plaži treba će vam cveće koje dobro podnosi spoljne uslove. Tu svakako ne spadaju ruže i hortenzije. Dok su orhideje bolji izbor.

2. Muzika

Za vencanje na plazi morate voditi posebnu brigu i o muzici. Na svakoj plaži postoji mnogo pozadinske buke, pa se zvuci muzike lako mogu pomešati sa zvucima plaže. Potražite orkestar koji ima mogućnosti da se nosi sa tim problemom. Upotreba vetrobranskog stakla za mikrofon je jedno od rešenja.

3. Osvetljenje

Ukoliko planirate da vaša proslava venčanja na plaži potraje ceo dan i sve do kasno u noć, ne zaboravite da obezbedite odgovarajuće osvetljenje. Imajte na umu da to na nekim plažama može biti dosta teško, pa čak i neizvodljivo.

4. Vencanje na plazi nepredvidivi rizici

Vencanje na plazi sa sobom nosi i nepredvidive rizike. Majka priroda voli da se ponaša na svoj način, pa nikada ne možete biti sigurni u ono što će se dogoditi. Svi ljudi na svetu takodje vole da se ponašaju na svoj način, pa se na mestu vašeg venčanja mogu okupiti znatiželjnici. Ruku na srce, oni imaju sva prava da slobodno šetaju plažom, a vi nemate prava da se zbog toga ljutite.

Sve nepredvidive neprijatnosti kod vencanja na plazi naravno da niko ne može da predvidi, već morate biti spremni na svaki rizik. A oslonac možete potražiti u izreci da «sreća prati hrabre». Medjutim, mnogo je sigurnije osloniti se na Splav Akapulko i umesto “venčanja na plaži” odabrati “venčanje na vodi”, što je veoma slično.

Venčanje na vodi kao idealno rešenje

Ukoliko ne možete da priuštite vencanje na plazi idealna zamena je vencanje na vodi. Splav Akapulko u Zemunu kod Hotela Jugoslavija, sa prelepom terasom, je idealno rešenje ako želite romantično venčanje na vodi, bez ikakvih rizika i ograničenja. Dođite na vaše venčanje u gliseru. Uplovite u bračnu luku na Dunavu, uz maksimalan komfor i profesionalnu uslugu. Menadzer splava Akapulko Jovica Lišanin pomoći će vam da organizujete savršeno venčanje.