Dekorisana sala AkapulkoNeizostavna stavka na mladenačkom spisku prilikom organizacije venčanja jeste i dekoracija sale za venčanje u kojoj će izgovoriti „sudbonosno da“ i uživati u veselju sa svojim najbližima. Ni ne sumnjamo da svaka mlada i mladoženja žele da svoj najuzbudljiviji dan u životu provedu u što lepšem ambijentu, pa stoga nakon odabira restorana za venčanje, dolazi jako bitna stavka – dekoracija istog, a mladenci se trude da ovom prostoru daju lični pečat.

Ima i onih restorana za venčanja koja već sama po sebi, neobičnim zidovima i drugim detaljima, budu dovoljna dekoracija sama po sebi, ali najčešće osoblje i vlasnici restorana ne preteruju u dekoraciji sale za svadbe, ostavljajući mladencima prostora da ukrase prostor onako kako oni žele i učine ambijent bajkovitim.

Dekoracija sale za svadbe nekoliko saveta

Odaberite boju

Za početak dobro osmotrite salu za venčanja koju ste rezervisali. Ona boja koja dominira prostorom je najidealnija za dekoraciju o kojoj razmišljate. Ovo će biti najbrža odluka koju možete da donesete. Naravno, ne morate vi da odabere samo jednu boju, možete se odlučiti za dve, tri boje, koje se međusobno uklapaju. Tako možete osmisliti dekoraciju sa nekoliko pastelnih boja, ili možda čak jesenje boje.

Šta odabrati za ukrase?

Dekoracija sale za venčanje

Ukoliko ne želite puno da razmišljate, niti da trošite puno vremena na osmišljavanje ukrasa i dekoracija, onda je preporuka da salu obogatite cvetnim aranžmanima. Dobro se raspitajte koje bi cveće bilo najbolje za vašu dekoraciju, konsultujte se u cvećari, ili povedite nekog ko se razume u cveće ili je prošao kroz organizaciju venčanja. Uz cvetne aranžmane, možete ubaciti i sveće. One će definitivno doprineti romantičnoj atmosferi, a pritom možete da “eksperimentišete” i na svakom stoju stavite sveće različitog oblika, veličine, boje.

dekorisanje sale za svadbe

 

Ukoliko želite da vaša dekoracija ostavi poseban utisak na zvanice, prijatelje, rodbinu, kolege, onda ćete morati da odvojite više vremena, pustite maštu na volju i napravite jedinstvene ukrase za salu. Ovakva vrsta dekoracije će vam uštedeti novac, ali vam je potrebno dosta vremena za izradu, izvor inspiracije, materijal, kao i dobra organizacija, i definitivno sva moguća pomoć prijatelja, članova porodice, kolega. Jedno je sigurno, svi gosti će biti oduševljeni vašim kreativnim ukrasima, a ideje možete potražiti na internetu. Najjednostavnije su dekoracije od papira, možete koristiti i tegle, vaše fotografije itd.

Vodite računa o budžetu

Koliko god da vam se činilo da za dekoraciju nećete morati da date puno novca, znajte da često nije tako. Mnogi cvetni aranžmani umeju da budu skupi, pa ako ste se odlučili za ovakvu vrstu dekoracije, pre nego što posetite cvećara, stavite na papir koliko novca možete da izdvojite za ukrašavanje sale za svadbe. Isto važi i za bilo koju drugu vrstu dekoracije.

Tražite pomoć od prijatelja

Na kraju, nemojte se ustručavati da prilikom odabira dekoracije zamolite članove porodice, prijatelje za pomoć. Dve glave su pametnije od jedne, glasi stara izreka, koja u ovom slučaju ide u korist mladencima. Pored celokupne organizacije, ni mlada ni mladoženja ne znaju gde im je glava, tako da dodatna pomoć nikako nije na odmet, a verujemo da će se i vaši najbliži zabaviti prilikom odabira dekoracije.

Ako ipak želite dekoraciju da prepustite osoblju restorana u kojem ćete se venčati postoji i ta mogućnost. Među njima je i osoblje splava Akapulko, koje mladencima sa bezgranično mnogo ideja može da pomogne u organizaciji i dekorisanju prostora, prvenstveno davanjem zanimljivih rešenja i preporuka koji odgovaraju ukusu mladenaca.