Stres na vencanjuSvadbeni stres

Stres je sastavni deo venčanja. Da ga nema ne bismo znali koliko nam je zapravo taj momenat važan u životu. Ipak, ako ga je previše nećete moći da uživate u svom najlepšem danu i svemu što mu prethodi. Svadbeni stres može da se kontroliše dobrom organizacijom i pozitivnim stavom. Menadžer Splava Akapulko Jovica Lisanin nam predstavlja koje su to najčešće situacije kada mladenci bivaju izložen stresu i sugeriše rešenja.

Malo vremena puno obaveza i eto svadbeni stres

Planiranje je ključno za organizovanje bilo kakvog događaja, posebno tako velikog kao što su svadbe. Svadbeni stres je usko vezan sa raspolaganjem vremenom. Najbolje je napraviti detaljnu listu stvari koje morate da obavite ili pripremite za venčanje i svadbenu proslavu.

Poželjno je dobro odmeriti vreme koje vam je potrebno za pojedinačne nabavke ili dogovore. Treba uvek računati da se stvari neće odvijati lako, a ni brzinom koju ste predvideli. Ukoliko dođe do problema zvanog “dvanaest i pet”, ostanite mirni i nemojte paničiti. Ipak se radi o lepim stvarima i proslavi vaše ljubavi, te mali propusti, kašnjenja, zaboravljeni detalji neće narušiti lepotu momenta.

Partnerovi roditelji imaju očekivanja

Odnosi sa familijom, naročito partnerovom, su veoma osetljiv i klizav teren. Nije retkost da su mladenci nesigurni i nervozni zbog posebnih zahteva koje imaju roditelji. To se najčešće odnosi na poštovanje običaja i pozivanja njihovih prijatelja i rodbine, koje ne želite na svom venčanju.

Nije uvek lako suprotstaviti se roditeljima, naročito ako oni snose deo troškova svadbe. Ipak, neophodno je da mladenci ostanu jedinstveni u svom stavu i postavljanju granica prema okolini. Partneri treba da se dogovore do koje mere će pristajati na kompromise prema očekivanjima rodbine i da to otvoreno izlože kao zajednički stav. To je prvi ispit nove porodice, i granice, koje se tu postave, biće korisne i kasnije tokom zajedničkog života.

Već smo premašili budžet

Organizovanje venčanja je u većoj ili manjoj meri finansijski zahtevno i potreban je oprez prilikom većih kupovina i sklapanja dogovora. Ukoliko se desi da ste svesno ili nesvesno premašili budžet, razmislite o uštedama na drugoj strani ili mogućnostima odloženog plaćanja. U većini firmi koje rade za industriju venčanja možete da odložite plaćanje do par dana posle svadbe. Tada, po običaju, mladi bračni par bolje stoji finansijski zbog novčanih poklona.

Vencanje premasaj budzeta

Čak i ako ste malo više prešli budžet i ne očekujete da će vam se ulog vratiti kroz poklone, setite se da je to jedinstven događaj u životu.

Partner nije obavio svoj deo obaveza

Podela zaduženja među partnerima je takođe stvar koja često zaškripi i iyayove svadbeni stre. Najbolje je da na listi, na kojoj ste nabrojali obaveze oko organizacije venčanja, napišete i šta je čije zaduženje. Kao i rokove u kojima bi svaka obaveza trebala da se izvede. Tako ćete imati potpuni pregled u svakom momentu. Ukoliko partner negde posustane u obavljanju obaveza, imajte na umu da je i njemu ovaj period veoma stresan i zahtevan. Moguće je da partneri ne pridaju isti značaj svim stvarima. Recimo, mlade često mnogo više drže do dekoracije restorana i kicenja svatova, nego to je to slučaj sa mladoženjama.

Organizovanje venčanja je i pored stresa veoma lep period u životu svakog para jer ste svesni da gradite nešto važno. Tada je najbitnije da napravite pravi izbor sale za vencanje koji će vam omogućiti nezaboravan provod i kvalitetnu uslugu. Splav Akapulko vam pruža moderan prostor sa velikom terasom pored Dunava za vaše najromantičnije trenutke u životu. Menadžer splava i njegov tim saradnika će vam svesredno pomoći u organizovanju svadbe sa najmanje moguće stresa.