Sala za svadbesala za venčanjeSaveti za vencanjaTrudne mlade

#1 Dva razloga za slavlje

Dugačka bela venčanica sa malim proširenjem na trbuhu vam je delovala čudno kada ste prvi put o tome razmišljale? Venčanje u trudnoći je veliki izazov za buduću mamu, ali i za budućeg tatu koji će sigurno posebno brinuti o dragoj tog dana. Ukoliko se još dvoumite, razgovarajte sa svojim ginekologom, koji vam vodi trudnoću, o zdravstvenim rizicima ovog poteza. Takođe, povedite i iskren razgovor sa budućim suprugom da se uverite da taj sticaj okolnosti zaista odgovara vašim željama. Ukoliko je sve u redu, vi praktično pravite duplo slavlje. Slavite vašu ljubav i rađanje još jednog života. Malo li je razloga za slavlje?!

#2 Potražite pomoć

Prvo što treba da obavite kada planirate venčanje u trudnoći je da potražite pomoć od svojih bližnjih. Vrlo je moguće da vam se i sami nude da pomognu. Nemojte preuzimati sav posao na sebe ako za tim nema preke potrebe jer je drugo stanje veoma delikatno. Žene su tada osetljivije, lako se umaraju i dugi obilasci prodavnica im nisu prijatni. Drage prijateljice ili sestre se mogu upoznati sa cenama i slikati vam ponudu za predmete koje želite na svojoj proslavi. Pustite mami ili svekrvi da izaberu cvetne aranžmane za venčanje, naravno uz vaša uputstva.

#3 Odaberite najbolji momenat za slavlje

Preporučuje se da se svadba pravi u drugom trimestru trudnoće, kada prođu mučnine i vrtoglavice, a stomak nije previše težak. Tada žene inače najviše uživaju u trudnoći pa će lako uživati i u svadbenoj proslavi. Svaka trudna mlada treba sama da izabere datum venčanja prema svom osećaju sopstvenog tela.

#4 Pripreme započnite na vreme

Možete očekivati da će vam za pripremu venčanja trebati više vremena nego parovima koji ne čekaju prinovu. Razlog tome je specifično raspoloženje tokom trudnoće, nedostatak energije i kondicije, kao i brojne obaveze oko praćenja trudnoće. Spisak obaveza koje vam slede je poduži i treba da bude što detaljniji. Prve stavke na spisku su, u svakom slučaju, zakazivanje datuma venčanja kod matičara i izbor sale za svadbu. Datum venčanja kod matičara i u crkvi u slučaju trudnoće bolje da se ne poklapa jer je za trudnu mladu celodnevni angažman veoma naporan. Izbor sale za svadbe igra veliku ulogu u koncipiranju svadbene proslave.

#5 Izbor venčanice

Venčanicu izaberite pažljivo, tako da vas ne žulja, ne stiska i ne vuče se po podu jer će vam u suprotnom predstavljati dodatno opterećenje. Vencanica za trudnu mladu treba da se šije, odnosno podesi nedelju dana pred svadbu, kako bi bila prilagođena rastu stomaka. Najbolje su se pokazale venčanice A kroja, koje lagano padaju preko stomaka.

#6 Nemojte sakrivati stomak

Prihvatite svoj novi izgled i potrudite se da uživate u svom odrazu u ogledalu. Ako vas višak kilograma i izražen stomak opterećuje, to će biti još jedan razlog za svadbeni stres koji treba da savladate. Budite ponosni na prelepu situaciju u kojoj ste se našle i koja se dešava samo jednom u životu.

#7 Burma tokom i posle trudnoće

Prilikom izbora burmi u trudnoći postoji mogućnost da kupite burmu koja će vam nakon trudnoće biti velika. Razlog tome je oticanje prstiju pod dejstvom hormona, koje vam u trudnoći može ostati i neprimećeno. Prilikom kupovine pitajte zlatara da li postoji mogućnost da se izabrani model suzi nakon trudnoće.

Romantičan ambijent Splava Akapulko na obali Dunava biće odlično okruženje za vaš najlepši dan. Sjajan profesionalan tim splava potrudiće se da se ni u jednom momentu ne osetite umorno ili nezadovoljno. Spremni su da izvedu sve vaše zamisli i ostanu neprimetni na svadbenoj proslavi. Sastanak sa menadžerom splava Akapulko Jovicom Lisaninom možete zakazati na telefon: 063/22 01 11.