BidermajerCipele za vencanjeIzbor venčaniceFinansiranje svadbe

Savršeno venčanje je san mnogih mladih žena, ali u zrelijim godinama postajemo svesni da život nije uvek san. Veoma lepo venčanje je moguće napraviti i sa manje para uz dobre ideje i smanjivanje broja zvanica.

Ako ipak ostajete pri svom snu o bajkovitom venčanju sa fantastičnom dizajnerskom venčanicom, raskošnom dekoracijom sale za svadbe, luks meniju i svim mogućim zvanicama predlažemo vam da razmislite o načinima finansiranja.

Podizanje kredita za venčanje

Bankarski krediti za svadbe nisu retkost u današnje vreme. Za njih se uglavnom odlučuju mladi parovi koji imaju stabilne poslove, a novčane poklone žele da potroše na medeni mesec.

Procedura podizanja kredita može da vam oduzme nekoliko dana u zavisnosti od izbora banke i vaše brzine sakupljanja potrebnih dokumenata. To je svakako dodatna stavka na vašoj ček listi organizacije svadbe, koja vam oduzima vreme i energiju. Dobro se informišite o svim aspektima zaduživanja i ne zaboravite da čitate i sitna slova u ugovoru kako ne bi propustili neki detalj.

Za neke kredite postoji i opcija prevremene otplate koju možete izvesti nakon svadbe.

Pomoć roditelja

Roditelji su verovatno prva adresa kojoj se parovi obraćaju kada žele da prave venčanje i imaju nedostatak novca. Pomoć roditelja obično podrazumeva i izvesno mešanje u organizaciju svadbe, koje zavisi od njihovih ličnosti, ali i od odnosa sa njima. Najčešće roditelji traže izvesno proširivanje liste zvanica na venčanju kako bi pozvali i neke svoje prijatelje ili rođake.

Obzirom na veliki značaj njihove pomoći ustupak uglavnom nije naročito veliki. Osim što vam pomažu u finansijskoj konstrukciji venčanja, roditelji će se osećati važnima, što može da utiče na njihovo
samopuzdanje.

Štednja i odloženo plaćanje

Ukoliko ipak želite sve sami da finansirate i ne želite da pravite kompromise sa brojem gostiju, počnite odmah da štedite. Štednju je najčešće moguće izvesti u velikom broju stavki. Recimo, nije neophodno da vam dolazi matičar u restoran i uštedeli ste oko sto evra. Možete birati jeftiniju varijantu za kićenje svatova u vidu ruzmarina umesto pravljenih cvetića, kao i jeftiniji bend. Mnoge stvari možete platiti naknadno, nakon svadbe kada dobijete novčane poklone ili putem kartice na odloženo plaćanje. Za sve je nophodno da unapred date depozit, najčešće 10-20% iznosa računa.

Pomoć kroz poklone

Svi mladenci u novije vreme računaju na novčani poklon, koji se daruje na venčanju kao pomoć za početak bračnog života. Pokazalo se da je takva praksa najbolja za mladence kako ne bi imali nekoliko tostera, pegli i servisa za ručavanje. Ipak nije dobro previše se oslanjati na poklone jer je krajnji iznos potpuno nepredvidiv.

Mnogi mladenci kažu da su od poklona uspeli da isplate celo venčanje i da im ostane za medeni mesec ili čak nešto više novca. U narodu postoji običaj vraćanja poklona, odnosno, donose vam kao poklon za venčanje onoliko koliko ste vi odneli
njima. Tako da se neki iznosi poklona mogu znati i unapred.

Jedan dan u životu

Venčanje je jedan od najlepših događaja u životu koji ćete pamtiti i vi i vaše zvanice. Nemojte to zaboraviti prilikom planiranja troškova jer vam kasnije može biti krivo što se niste malo bolje snašli sa finansijama.

Splav Akapulko vam pruža najbolju uslugu u prelepom, modernom ambijentu sa vrhunskom rasvetom i ozvučenjem.

Organizovanjem venčanja se bavimo preko dvadeset godina i možemo sa pravom reći da nudimo najbolju ponudu kada u pitanju odnos cena-kvalitet. Za sve informacije ugovorite sastanak sa našim menadžerom Jovicom Lisaninom na telefon:
063 22 01 11.